Goud Verkopen

Goud verkopen kan gemakkelijk zijn. Dat is inderdaad zo. Je ziet genoeg winkels met een uithangbord die vertellen dat ze jouw goud willen kopen. De kans is echter groot dat je jouw goud dan aan een veel te lage prijs verkoopt. Indien je jouw goud wil verkopen aan een prijs die zo dicht mogelijk de marktwaarde benadert, dan moet je wat onderzoek verrichten. Op deze manier kan je goud verkopen met winst, zonder in de maling genomen te worden. Op deze manier kan je bijna zeker zijn dat je de dagprijs goud krijgt, en geen algemene prijs. In dit artikel bekijken we hoe het mogelijk is om de hoogte prijs voor je goud te krijgen.


 

Welk soort goud verkoop je?

Het ene goud is het andere niet. Je hebt verschillen in de puurheid van goud, maar ook hoe het goud bewerkt is. Uiteindelijke zijn er twee grote algemene categorieën van goud: gemunt goud en ongemunt goud. Of het oud goud is of niet, dat is voor de prijs minder belangrijk. Gemunt goud is goud dat bewerkt werd, en als doelstelling had om als betaalmiddel gebruikt te worden. Als je wil goud verkopen, dan rekenen we onder gemunt goud zaken zoals goudstaven, wit goud, munten, goudcertificaten en anderen.

Ongemunt goud omvat zaken zoals gouden juwelen, gouden kettingen, gouden tanden, goud dat gebruikt wordt voor elektronische apparaten, of alle andere vormen van goud die gesmolten dienen te worden. Het is belangrijk om deze om het verschil te kennen tussen deze twee vormen van goud voordat je op stap gaat om goud te verkopen.

 

Gemunt goud verkopen

Er wordt steeds aangeraden om je goud zolang mogelijk bij je te houden. Goud verkopen wordt zelden aangeraden. De meest gebruikte reden: de laatste jaren blijft de dagprijs goud steeds stijgen. De prijs goud vandaag is vaak hoger dan de dagprijs goud van gisteren. Maar ook de koers van goud is geen constante. Het perfecte moment om goud te verkopen bestaat niet.

De meeste mensen verkopen hun gemunt goud, zoals oude gouden munten, wanneer de nood het hoogste is. Wanneer ze het geld echt nodig hebben. Dat is vaak een impulsverkoop van goud. Hierdoor krijgen ze niet de hoogste prijs voor hun goud.

Fysiek goud verkopen, zoals goudstaven of gouden munten die je onmiddellijk bij je hebt (bijvoorbeeld in je kluis bij je thuis) of in je bankkluis, is niet zo moeilijk. Er zijn zeer veel verkopers die goud kopen en goud verkopen wereldwijd. Het komt er echter op aan om een goudhandelaar te vinden (bij jouw in de buurt of online), die je een correcte prijs voor je gouden munten wil geven. Let dus goed op met wie je zaken doet.

Je kan terugvinden hoeveel goud nu echt waard is op onze website. Op de pagina dagprijs goud. Of je kan ook langsgaan bij je bank om er meer over te weten te komen. De prijs wordt meestal weergegeven over de dagprijs goud per 100 gram. Aangezien het meeste gemunt goud .995 of .999 puurheid bedraagt (het staat meestal ingedrukt op de goudstaaf), moet je de dagprijs goud vermenigvuldigen met het gewicht van je goud.Ongemunt goud verkopen

Ongemunt goud verkopen kan op zich wat moeilijk zijn om te verkopen voor verscheidene redenen. Maar geen paniek, iedereen kan het. De meeste mensen die hun gouden juwelen of gouden armband willen verkopen, gaan naar een goud juwelier, omdat ze meestal zelf niet de kennis hebben om een goede goud transactie af te sluiten.

Het moeilijkste aan ongemunt goud verkopen, is om uit te zoeken wat de goudwaarde is. Je kan het zelf doen, maar je kan er ook voor naar een juwelier gaan. Hier kunnen ze de puurheid van het goud meten en het gewicht. Aan de hand hiervan, en in combinatie met de dagprijs goud, kom je zo te weten aan welk bedrag je jouw goud verkopen kan.

Wanneer je een schatting van je goudwaarde hebt laten uitvoeren, komt het er op aan om een koper te vinden voor je goud. Dit klinkt gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Goud handelaars, opkopers van goud, juweliers en pandjeshuizen zijn enkele mogelijke kopers aan wie je goud verkopen kan. De meeste steden hebben wel een van deze goud kopers.

Wat je uiteindelijk ook beslist, let gewoon goed op dat de koper van je goud minstens 90% van de dagprijs goud betaalt. De meeste online opkopers vertellen niet onmiddellijk hoeveel ze voor je goud betalen, dus let zeer goud op met hen en wees zeker dat je de echte waarde van je goud kent. Vraag desnoods een opinie bij drie of meer instanties.

 

Aanbeveling

Hopelijk weet je nu wat meer over het kopen en verkopen van goud. Het kan wat ingewikkeld zijn in het begin, maar als je de bovenstaande tips opvolgt, dan kan je zelfs als beginner winst halen uit de verkoop van goud, zonder in de maling genomen te worden.

 

 

Comments are closed.